Ontwikkelingen op het gebied van webdesign

Bij VW Design weten we alles van webdesign en de laatste trends op dit gebied. Die kennis wordt nog wel eens onderschat. Want met een leuk WordPress thema en een beetje Photoshop-skills kun je zelf ook een heel eind komen, toch? Nou, dat valt tegen. Want daar waar een template voor een kleine familieblog misschien voldoet, geldt dat allerminst voor een bedrijfswebsite.

Webdesign is een vak apart en zeker met de opkomst van mobiele apparaten is het er allemaal niet makkelijker op geworden. We hebben smartphones, tablets, phablets, netbooks, notebooks, laptops en desktops en gebruiken al deze apparaten om verschillende websites mee te bezoeken. Maar een website die er op het grote scherm van een desktop computer prima uitziet, is vaak onleesbaar op het minischerm van een smartphone.

Responsive ontwerp voor automatische schaalbaarheid

Een goede webdesigner houdt met al deze zaken rekening en ontwerpt zijn sites tegenwoordig responsive. Dit betekent dat de site zich automatisch schaalt naar het schermformaat van het gebruikte apparaat. Het webdesign is dus niet statisch, maar past zich aan. Hierdoor wordt hij voor elke bezoeker optimaal weergegeven.

Responsive webdesign is ook absoluut noodzakelijk, want mobiele devices hebben desktopgebruik inmiddels ruimschoots voorbij gestreefd. De desktop computer gebruiken we op kantoor en de tablet gebruiken we ’s avonds op de bank. Maar wat gebruiken we gedurende de rest van de dag? Juist, onze mobiele telefoon.

Trend van opvallende gebaren in knoppen en typografie

Het toenemende gebruik van mobiele apparaten zorgt tevens voor nieuwe, opvallende trends in design. Het kleine scherm van een smartphone biedt maar beperkte ruimte voor communicatie, dus die moet kort maar krachtig zijn. Hierdoor worden niet alleen menuknoppen steeds groter, maar ook de geplaatste afbeeldingen en video’s.

In deze trend van grote gebaren past opvallende typografie. De tijd dat elke website hetzelfde lettertype gebruikte is inmiddels definitief voorbij. Google Fonts maakt het gemakkelijker dan ooit om elke willekeurige letterstijl te gebruiken. Ontwerpers maken daar gretig gebruik zijn en dit uit zich in websites met een origineel typografisch karakter.

Hogere conversie door slim design

Met name e-commerce websites zoals webshops legt de nieuwe trend van grote knoppen geen windeieren. Want hoe groter de knoppen, hoe opvallender ook de call to actions. Een slimme designer ontwerpt de lay-out zo dat deze er niet alleen goed uitziet, maar bezoekers ook nog eens aanspoort om vaker te klikken.

Zo zorgt een professioneel ontworpen website voor hogere conversiecijfers en verdient de webmaster zijn investering al snel terug. Voor meer informatie over de laatste ontwikkelingen in webdesign lees je de blogartikelen van VW Design. Hier geven we je niet alleen tips die je zelf kunt toepassen, maar ook adviseren we je over voordelige webbureaus en andere dienstverleners.

Reageren is niet mogelijk