De parallellen tussen autodesign en binnenhuisarchitectuur

VW Design heeft een reputatie hoog te houden als specialist op het gebied van webdesign. Maar inmiddels zijn wij daarnaast van vele andere markten thuis. Alles wat met ontwerp te maken heeft, geniet onze belangstelling. Van industrieel ontwerp tot binnenhuisarchitectuur en van responsive design tot de laatste modetrends: je leest er allemaal over in onze blogs.

Binnen elk ontwerpdomein voltrekken de ontwikkelingen zich in een andere tempo. Zo zijn modetrends nauwelijks bij te houden, terwijl auto-ontwerpen een meer geleidelijke evolutie doormaken. Het interessante van autodesign is dat ontwerp en technologie met elkaar samenvloeien.

Design cruciaal voor merkuitstraling

Herinner jij je de hoekige auto’s uit de jaren negentig nog? Inmiddels hebben vrijwel alle automerken bewust voor een andere uitstraling gekozen. Zachte, vloeiende lijnen kenmerken de huidige generatie auto’s. Maar tegelijkertijd is elke fabrikant op zoek naar onderscheidend vermogen. Het draait om merkuitstraling, zodat de consument een auto van het merk in één oogopslag herkent.

De autofabrikanten gaan hierbij zeker niet over één nacht ijs. Volledige teams met specialisten buigen zich over het vraagstuk van merkuitstraling en voeren peperdure onderzoeken uit. Maar het resultaat mag er vaak ook zijn: een nieuwe ontwerpfilosofie waar het automerk zich de komende jaren mee in de markt kan positioneren.

Ontwerp en techniek met elkaar verweven

Een belangrijke rol in al deze ontwerpstudies speelt met name de voorzijde van een auto. Wanneer een auto iemand nadert, moet deze persoon direct zien welk merk het betreft. Esthetiek is hierbij niet langer het enige zaligmakende criterium. Soms mag een ontwerp best iets minder oogstrelend zijn, als het maar een positieve emotie oproept bij de consument.

Dat kan een sentiment zijn van betrouwbaarheid, snelheid, kwaliteit of betaalbaarheid. Allemaal emoties die fabrikanten door middel van een uitgekiende marketingcampagne naar het grote publiek proberen te communiceren. Ook nieuwe technologieën zoals dagrijverlichting met LED dragen hieraan bij met hun uitstraling van innovativiteit.

Van binnenhuisarchitectuur tot kantoormeubilair

Hoewel de vakgebieden ogenschijnlijk mijlenver van elkaar verwijderd zijn, vallen er genoeg parallellen te ontdekken tussen autodesign en binnenhuisarchitectuur. De trend van vloeiende, zachte lijnen is binnen beide domeinen populair. En ook de toenemende toepassing van technologie is iets wat beide branches met elkaar delen.

Bij VW Design vind je de mooist ontworpen producten op al deze vlakken. Denk hierbij aan strakke auto-onderdelen en prachtige meubels en kantoorartikelen. Wij selecteren voor jou niet alleen de webwinkels met het beste productaanbod, maar ook die met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Zo blijft mooi design voor iedereen betaalbaar.

Reageren is niet mogelijk