Over ons

VW Design is hét informatieplatform van Nederland voor iedereen die belangstelling heeft voor designtrends. Design zien we tegenwoordig overal om ons heen. Binnen, in ons huis en interieur, maar ook buiten, in zaken zoals auto’s en mode. Zelfs in het virtuele domein vertolkt design een cruciale rol, al is het dan vooral in de vorm van webdesign.

Bij VW Design brengen we al deze verschillende ontwerpen in kaart en ontdekken we de parallellen die er onmiskenbaar zijn. Designtrends op het gebied van interieur beïnvloeden de designs op het gebied van mode en vice versa. De wereld is een complex geheel van kleuren en patronen en wij helpen je om hiervan de schoonheid te ontdekken.

Design belangrijk onderdeel bedrijfsstrategie

In de ene sector verlopen de ontwikkelingen sneller dan in de andere. In de automotive industrie is een concept als merkuitstraling bijvoorbeeld van groot belang, zodat de consument een auto van een bepaald merk in één oogopslag kan onderscheiden. De auto’s van de meeste fabrikanten voldoen hierdoor gedurende een aantal jaar aan een bepaald ontwerpconcept.

In een branche zoals de mode is een meerjarige ontwerpstijl van veel minder groot belang. Er kan gewerkt worden met grote logo’s, waardoor er over het merk van een kledingstuk geen onduidelijkheid kan bestaan. In de fashionwereld wordt continue innovatie juist alom geprezen. Daarmee zet deze sector de trend voor veel andere branches.

Van de materiële tot de virtuele wereld

Niet geheel toevallig komen trends die ontstaan in de fashion, daarom ook terug op andere gebieden. Net als in de huidige mode, spelen grote gebaren in modern webdesign bijvoorbeeld een voorname rol. Grote navigationele elementen zoals knoppen en opvallende call to actions zijn inmiddels de nieuwe standaard.

Deze designtrend wordt niet alleen ingegeven door inspiratie vanuit andere branches, maar ook vanuit een praktische noodzaak. Snelle technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat het grootste deel van de websitebezoekers hiervoor een mobiel apparaat gebruikt. Designelementen moeten daarom wel groot zijn om op te vallen op zo’n klein scherm.

Tips over voordelige designproducten

Bij VW Design ben je niet alleen aan het juiste adres voor algemene informatie over designtrends, maar ook voor concrete tips op het gebied van diensten en producten. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een goede webdesigner die zich specialiseert in responsive webdesign voor een mobielvriendelijke website? Dan kijk je hiervoor eerst op onze site.

Maar ook voor goedkope fashion, de hipste auto’s en voordelig kantoormeubilair lees je onze blogartikelen. Wij selecteren voor jou de beste aanbiedingen op mooi ontworpen producten en maken prachtig design daarmee een stuk betaalbaarder. Bezoek onze blog geregeld als je geen enkele kortingsactie wilt missen.

Reageren is niet mogelijk